Inici » Notícies » De la planitud a l’el·lipsoide: art infinit a la Sagrada Família

NOTÍCIES

De la planitud a l’el·lipsoide: art infinit a la Sagrada Família

Plaques NUDEC de polièster, elaborades a partir de resina Skygreen K2012 de SK Chemicals (Corea), es converteixen en la llum de la nau transversal

Si entrem al temple per la façana de la Passió deixant-nos guiar pel transsepte, que ens portarà a la façana del Naixement, just a mig camí, en el creuer, podem observar la magnificència de l’edifici. Allà, a la cruïlla i centre de tot, si el visitant es capaç de no perdre’s en detalls prodigiosos, llums etèries i laboriosos colors, observarà que està envoltat pels quatre evangelistes, representats pels quatre tetramorfs segons el projecte de l’artista Domènec Fita.
Quatre tiges fortes i robustes de 24 metres d’altitud de pòrfir, roca compacta i dura, la més resistent utilitzada en el món de la construcció, s’aixequen verticalment per a ramificar-se en el seu final i exercir la funció encomanada per l’artista Gaudí, que no va ser una altra que la de sostenir la càrrega del cimbori de Jesucrist (d’uns 170 metres) i de les quatre columnes dels evangelistes que l’envoltaran.
De la mateixa manera que les columnes comencen sent arestes fins a arribar al cercle, mitjançant la tècnica del doble gir, les plaques de polièster NUDEC es transformen, gràcies al termoformat, en plafons translúcids que rematen els capitells el·lipsoïdals. Una forma plana, rígida i transparent convertida en un objecte artístic dúctil que desprèn una suau llum acolorida i assiluetada per una figura de coure. De nou, artistes inspirats per una artista.

Comparteix aquesta notícia