ISCC+

Sostenibilitat Internacional i de Carboni

Un sistema de certificació de sostenibilitat amb el qual establim la traçabilitat en les cadenes de subministrament de matèria primera d’origen renovable. D’aquesta manera, contribuïm amb el canvi cap a l’economia circular i la bioeconomía, manifestant les nostres contribucions mitjançant l’ús del sistema certificat ISCC PLUS.

Un dels principals avantatges de l’enfocament de balanç de masses de ISCC PLUS és la possibilitat d’augmentar gradualment la proporció de matèries primeres de base biològica i/o circulars en el procés de producció. A més, la proporció calculada de matèries primeres de base biològica i/o circulars es pot atribuir de manera equivalent a un o diversos productes. Sobre aquesta base, l’enfocament de balanç de masses de ISCC PLUS permet realitzar afirmacions de traçabilitat creïbles.

ISCC dona suport a la transició a una economia circular i bioeconomía

En combinació amb la durabilitat, que li dona al plàstic el seu valor en primer lloc, una gestió de residus ineficaç ha portat a una greu contaminació ambiental. La majoria dels plàstics mai es degraden, sino que es descomponen en partícules més petites i es converteixen en microplàstics. Per tant, l’impacte a llarg termini en els oceans, la vida silvestre i, en última instància, els éssers humans, va més enllà de la imaginació.

Conoce cómo luchamos contra los microplásticos en NUDEC.

Alternatives de base biològica als components fòssils

En una economia circular, els materials sobrants poden transformar-se en matèries primeres renovables de fonts gestionades de manera responsable. Els materials de base biològica redueixen la dependència de recursos fòssils limitats i poden reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle. El blat de moro, la canya de sucre, els olis vegetals o altres materials vegetals, així com la biomassa de segona generació (per exemple, deixalles d’origen biològic o residus de cultius) o biomassa de tercera generació (per exemple, algues marines), es poden utilitzar com a matèria primera en el procés de producció.

Certificació de sostenibilitat ISCC d'enfocaments circulars i de base biològica


ISCC PLUS és un estàndard reconegut per totes les parts interessades per a materials reciclats i de base biològica. La certificació ISCC PLUS proporciona traçabilitat al llarg de la cadena de subministrament i verifica que les empreses compleixin amb els estàndards ambientals i socials. Per a les empreses que utilitzen l’enfocament de balanç de massa, la certificació ISCC PLUS verifica que la comptabilitat de balanç de massa segueixi regles predefinides i transparents.

Entra en ISCC
per a tenir més informació sobre els detalls del Sistema de certificació.

Per un món més sostenible

Liderar la transició cap a una economia circular i una bioeconomía.

  • Implementació de desforestació zero
  • Protecció de terres amb alt valor de biodiversitat i alt estoc de carboni.
  • Protecció del sòl, l’aigua i l’aire
  • Compliment dels drets humans, laborals i territorials
  • Mesurament i reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle
  • Traçabilitat al llarg de les cadenes de subministrament
  • Compliment de lleis i tractats internacionals
  • Bones practiques de gestió

Certificat ISCC+ de NUDEC

NUDEC es certifica en ISCC PLUS mitjançant la certificadora CGN al març de 2021 amb la intenció de fabricar plaques de plàstic amb matèria primera d’origen sostenible, ja sigui bio-circular o reciclat, mitjançant l’enfocament de balanç de masses. El certificat ISCC PLUS de NUDEC es pot trobar realitzant una cerca en la página web de la compañía certificadora o fent clic aquí.

Nudec ISCC PLUS certificate

Balanç de masses

La certificació ISCC ofereix dues opcions de cadena de custòdia: Els materials se segreguen físicament en els processos de producció al llarg de la cadena de subministrament (segregació física) o es barregen en la producció, però se separen en la comptabilitat (enfocament de balanç de masses).

balance-masas-ISCC-PLUS

Perquè és necessari?

El balanç de masses consisteix a barrejar fòssils i renovables mantenint la traçabilitat de les seves quantitats i assignant-les a productes específics.

Explicat per SABIC

L’enfocament de balanç de masses s’utilitza cada vegada més a mesura que passem de l’ús de matèries primeres tradicionals de combustibles fòssils a matèries primeres més sostenibles per a desenvolupar plàstics.

Exemple d'un altre sector

El balanç de masses garanteix que, si bé és possible que el cacau certificat no acabi en cada barra de xocolata, la cadena de subministrament compra cacau de granges certificades per Rainforest Alliance i inclou aquest ingredient en la fabricació general de les seves receptes de xocolata.

Plaques de plàstic sostenibles

Col·laboració de NUDEC amb SABIC per a produir plaques de policarbonat amb matèria primera renovable.

SABIC, líder mundial de la indústria química, ha donat a conèixer a la premsa internacional el seu acord de col·laboració amb NUDEC, S. A. per a la fabricació de plaques de policarbonat transparents utilitzant matèria primera renovable certificada.

L’ús, per part de NUDEC, de la resina de policarbonat renovable LEXAN™ de SABIC (que forma part de la seva cartera de productes sostenibles TRUCIRCLE™) contribuirà a reduir notablement la petjada de carboni dels seus productes NUDEC®PC certificats per ISCC, conservant idèntiques propietats que les plaques extrusionades a partir de matèria primera d’origen fòssil.

El procés de producció dels productes certificats per ISCC PLUS s’ajusta al concepte del balanç de masses, que ajuda a traçar el flux de materials al llarg de la cadena de subministrament i possibilita augmentar gradualment la proporció de matèries primeres de base biològica i/o circulars.

NUDEC és la primera empresa del sector de les plaques de plàstic a oferir als seus clients una alternativa que coincideix plenament amb els seus objectius de desenvolupament sostenible, basats en un gran respecte pel medi ambient. Aquest compromís també es veu reflectit a través d’accions com ara la utilització d’energia 100% origen renovable en la seva planta des d’inicis de 2021. Pot veure la nota de premsa aquí.

Aquest és l’esquema de fabricació de la resina de policarbonat basada en matèria primera d’origen renovable de SABIC:

Recurso 20

Matèria prima
de 2ª generació, que no competeix amb la cadena alimentària

Recurso 18

BIOPRODUCTE
Origen NO FÒSSIL, NI ANIMAL.

Recurso 19

ISCC
Cadenes de valor certificades per ISCC PLUS

Recurso 17

CO2
REDUEIX la Petjada de CO2 un 61 %

Recurso 15

ISCC
Reducció de l´ús de fòssils de fins 35 %

Recurso 16

PLAQUES de PLÀSTIC
amb les mateixes propietats